Peltikaton maalaus hinta - mitä peltikaton maalaus maksaa?

03.04.2022

Oletko miettinyt, mitä peltikaton maalaus maksaa? Kerron sen sinulle, tässä artikkelissa.

Kokeile myös alhaalta peltikaton maalaus hintalaskuria.

Hyvää peltikattoa et varmasti halua päästää pilalle, niin että se tulevaisuudessa olisi suuremman kattoremontin tarpeessa, joka maksaisi huomattavasti enemmän, kuin säännöllinen huolto. Peltikatto kestää hyvin sukupolvelta toiselle, hyvin huollettuna. 

Useimmiten voidaan sanoa, että peltikatoille hyvä huoltoväli (pesu ja maalaus) on noin 10-15 vuoden välein.

Pestä kattoa tietysti kannattaa useammin.


Omakotitalon peltikaton maalaus hinta on keskimäärin noin:
3 500 - 10 000€ (sis.ALV 24% sekä materiaalit)

Tässä tarkemmin peltikaton maalauksen hintaan vaikuttavia asioita.

 • Pohjatöiden määrä? Eli paljonko katolle on kertynyt ruostetta ja kuinka pahasti vanha maali on hilseillyt, 
 • Katon kaltevuus? Kuinka jyrkkä katto on? Lähtökohtaisesti työskentely on haastavampaa, mitä jyrkempi katto on.
 • Vaihtuuko katon sävy? Eli useimmiten huoltomaalauksissa pärjätään yhdellä maalauskerralla kun taas sävyä vaihdattaessa 2 maalauskertaa on aiheellinen. (Kuitenkin meillä, Häijään Tasoite- ja Maalaustyöllä. jokaiseen kattoon maalataan ohut pohja. (Tartunnan parantamiseksi)
 • Onko nosturille tarvetta? (Vähänkään jyrkemmillä katoilla sitä aina käytämme, työntekijöiden turvallisuuden parantamiseksi) Työskentely on myös huomattavasti mukavampaa ja tehokkaampaa, kun on maaleille, työvälineille ja ruiskulle nosturin korissa hyvä paikka.
 • Tarviiko kateruuveja uusia paljon? Eli kuinka paljon vanhoja nauloja on pompahtaneet pois paikaltaan.
 • Tarviiko joku paikka kenties peltiseppää? (Tämä onnistuu myös meidän hyvän aliurakointi verkoston kautta (Eli työt tehdään aina avaimet käteen pakettina)
 • Kuinka paljon on suojattavaa? Useimmissa katoissa, selvitään hyvin vähäisellä suojaustyöllä, kun on oikeasti ammattitaitoinen maalari paikalla.

No, missä se hinta sitten pyörii noin keskimäärin?

Omakotitalon peltikaton maalaus hinta on keskimäärin noin:
3 500 - 10 000€ (sis.ALV 24% sekä materiaalit)

Kotitalousvähennyksen avulla voit saada hintaa alaspäin yhdessä puolisosi kanssa jopa 4500 € (v.2022). Työmme osuus remonteissa on aina kotitalousvähennyskelpoista. Katon maalaus kuuluu tähän.

Keskimäärin tekemämme peltikaton maalaus makso meillä vuonna 2021 noin:

5 800€ sis.ALV 24% (Tästä työn osuus useimmiten noin 4 900€, josta kotitalousvähennystä saa 1 860€ = Maksettavaa peltikaton pesusta sekä maalauksesta jää 3 940€.)

Tarkan hinnan saat selville, kysymällä meiltä ilmaisen hinta-arvion. Tulemme paikan päälle katsomaan katon pinnan kunnon. Tarjouksen lähetämme sähköpostitse jo vuorokauden kuluessa tapaamisesta (usein jopa saman päivän aikana) 

Tarjous sekä hinta-arvio on sinulle täysin maksuton.

Miten usein peltikatto kannattaa maalata?

Uusi peltikatto, on hyvä maalata 1 -5 vuoden päästä asennuksesta, mutta sinkitty peltikatto on mahdollista maalata jo heti seuraavana vuotena, sen asennuksesta. Oikeilla toimenpitellä tehtynä. 

Huoltomaalaus taas kannattaa toteuttaa noin 10-15 vuoden välein. Kurkkaamalla katolle, tarve huoltomaalaukselle selviää hyvinkin nopesti seuraavista asioista.

Maalauspinnoitus voidaan tehdä niin maaliruiskulla, kuin pensselilläkin.

 • Maali on liituuntunut
 • Ruostekohtia ilmenee katolla
 • Vanha maali irtoilee paikoittain
 • Katolla kasvaa sammalta
 • Pinta on naarmuuntunut
 • Maali alkanut haalistumaa

Mistä peltikatto rasittuu?

Neljä vuodenaikaa altistaa talon ulkopinnat kovalle rasitukselle, eri pinnat kuluvat hieman eritavalla, mutta rasitusta pääsääntöisesti pinnoille aiheuttavat rankat lumi- ja vesisateet, rakeet, suora auringonvalo, ilmansaasteet sekä tuuli jonka mukana tulee usein mm. lehtiä katoille sekä vesikouruihin. 

Katot onkin usein suurimman rasituksen kohteena. Katto rasittuu vähintäänkin yhtä paljon kuin talon julkisivu. Pintoja säännöllisesti huoltamalla, nämä rasitukset ei pääse muodostamaan sen suurempaa ongelmaa. 

Täytyykö peltikatto pestä ennen maalausta?

Katto täytyy aina pestä ennen maalausta, jotta varmistutaan maalin lujasta tartunnasta ja saadaan kaikki ylimääräinen roska katolta pois.

Myös ruosteet sekä hilseilevät maalit hiotaan / teräsharjataan ja käsitellään ruosteenestosuojalla ennen maalausta.

Peltikaton maalaus maaliruiskulla?

Maalauspinnoitus voidaan tehdä niin maaliruiskulla, kuin pensselilläkin.

tartuntavetolujuus on yhtä hyvä, ellei jopa vahvempi ruiskulla maalatessa. Maali siis nappaa pintaan todella lujaa kiinni, ja imeytyy jokaiseen väliin, tuoden kauniin sekä kestävän pinnan katolle. Meiltä maalaus käy, niin pensselleillä kuin ruiskullakin aina kohteen mukaan.

Mikäli on kovin tuulinen sää, kannattaa ruiskulla maalaus unohtaa.

Kuinka kauan peltikaton maalaus kestää, jos teiltä päädyn työn tilaamaan?

Katon maalaus on useimmiten nopea projekti, riippuen tietysti katon koosta sekä sen kunnosta. Useimmiten omakotitalon katon maalaus kestää noin 2-4 työpäivää meillä teetettynä.

Voit lukea lisää meidän kattopalveluista painamalla tästä: Peltikaton maalaus

Mikäli sinua kiinnostaa kuulla tarjous kattosi maalauksesta, niin voit täyttää alla olevan lomakkeen tai soittaa meille, niin sovitaan aika katselmukselle. Katselmus sekä tarjouksen tekeminen on teille maksutonta.

Blogin kirjoittanut 3.4.2022 Häijään Tasoite- ja Maalaustyön toimitusjohtaja Arttu Bergbom

Kokeile tästä peltikaton maalaus hinta - laskuria!

laskurin hinta sisältää pesun ja maalauksen sekä ALV 24%, muista kuitenkin että se on vain suuntaa antava arvio. Tarkemman tarjouksen saat kysymällä meidät paikanpäälle yhteydenottolomakkeella tai soittamalla. 

Peltikaton Maalauslaskuri

Peltikaton Maalauslaskuri

Pyydä maksuton tarjous peltikaton maalauksesta

Vastaamme 24h kuluessa

Arttu Bergbom

Toimitusjohtaja, myynti, 

maalari

040 416 4097