Tiilikaton pinnoitus

Toteutamme tiilikattojen pesut ja pinnoitukset Pirkanmaalla.

Tiilikaton pesu ja pinnoitus

Kokeneen ammattilaisen suorittama tiilikaton pinnoitus tarjoaa nopean, laadukkaan ja taloudellisen ratkaisun kotonasi olevan tiilikattoon. Tiilikaton pinnoitus ei ainoastaan tuo vanhaa tiilikattoa uuteen loistoon, vaan se myös tehokkaasti suojaa sitä kosteudelta, ilmansaasteilta, sammaloitumiselta ja pakkasvaurioilta. Kysy työstä maksuton tarjous ja anna tiilikatollesi ansaitsemaansa hoitoa. Tiilikaton pinnoitus tehdään tiilikatto maalilla.
Tiilikaton pinnoitus - ennen
Tiilikaton pinnoitus - ennen
Tiilikaton pinnoitus - jälkeen
Tiilikaton pinnoitus - jälkeen

Miksi tiilikatto tarvitsee pesua ja pinnoitusta?

Tiilikaton pesu ja pinnoitus on tärkeä toimenpide, joka ylläpitää katon kuntoa ja pidentää sen käyttöikää jopa 15 vuodella.

Ensinnäkin, Suomen sääolosuhteet voivat olla erittäin vaativat tiilikatoille. sade, lumi ja jatkuvasti vaihteleva kosteus altistavat katon pakkasrapautumiselle, joka voi heikentää tiilien pintarakennetta. Pesu poistaa pinttyneen lian, joka muodostaa ihanteellisen kasvualustan sammaleille ja jäkälille. Nämä kasvustot voivat ajan mittaan aiheuttaa vaurioita ja rapautumista, heikentäen katon suorituskykyä.

Toiseksi, tiili on luonnostaan huokoinen materiaali, joka imee itseensä kosteutta. Pinnoituksen avulla voidaan luoda suojaava kerros, joka estää veden imeytymisen tiileen. Tämä suojaa kattoa pakkasrapautumiselta ja veden aiheuttamilta vaurioilta, kuten halkeilulta ja vuodoilta.

Lisäksi, pesun ja pinnoituksen avulla voidaan säilyttää tiilikaton alkuperäinen ulkonäkö. Värin haalistuminen auringonvalossa on yleistä, mutta asianmukainen hoito auttaa säilyttämään katon kauneuden ja arvokkuuden. Tämä on erityisen tärkeää, kun mietitään kodin visuaalista vaikutusta ja sen mahdollista myyntiä tulevaisuudessa.

Mitkä ovat merkit siitä, että Tiilikatto tarvitsee huoltoa?

Merkit voivat sisältää tiilien värin muutokset, sammalten tai jäkälien kasvun, vuotojen sisätiloissa tai näkyvät vauriot tiilissä. Huomioimalla nämä merkit ajoissa, voidaan välttää suurempia ongelmia. 

Tiilikaton pinnoitus on tarpeen noin 10–15 vuoden välein tai kun alkuperäinen tehdaspinnoite on kulunut pois. Pinnoitus suojaa kattoa kosteudelta, kasvustoilta ja säilyttää sen alkuperäisen kauneuden. 

Milloin on paras aika tiilikaton pesulle ja pinnoitukselle?

Suositeltava aika on yleensä kuiva ja lämmin sää, jotta pinnoite ehtii kuivua kunnolla. Kevät ja kesä ovat usein ihanteellisia aikoja.

Miksi ammattilainen olisi parempi valinta?

Meillä on tarvittava kokemus, tieto ja varusteet sekä kalusto suorittaa työ turvallisesti ja laadukkaasti. Ammattilaisen käyttö varmistaa myös, että koko prosessi tehdään oikein ja katto saa tarvitsemansa huollon.

Voiko tiilikattoa pinnoittaa, vaikka se olisi jo vaurioitunut?

On suositeltavaa korjata mahdolliset vauriot ennen pinnoittamista. Pinnoitus ei peitä suuria vaurioita, ja korjaamattomat viat voivat pahentua ajan myötä. Vaihdamme aina rikkinäiset tiilet ja paikkaamme tarvittavat kolot, ennen pesun aloitusta.

Mitä etuja tiilikaton pinnoitus tarjoaa verrattuna pelkkään pesuun?

Pinnoitus tarjoaa pitkäaikaisemman suojan sääolosuhteilta ja antaa katon pinnalle kestävämmän ja tiiviimmän kerroksen, mikä estää kosteuden tunkeutumisen tiileen.

Joskus riittää myös pelkkä puhdistus, tiilikattoa olisi hyvä puhdistaa säännöllisesti noin 2 - 3 vuoden välein.

Näin työvaiheet etenee kun tilaat tiilikaton pinnoituksen meiltä.

Tiilikaton Pinnoituksen Tilausvaiheet:

1. Ilmainen Arviokäynti:

 • Ota yhteyttä meihin ja sovi ilmainen arviokäynti tiilikatollesi.
 • Katsotaan tämän hetkinen tiilikaton kunto, ja otamme mitat tarjouslaskentaa varten.

2. Tarjous ja Kustannusarvio:

 • Saat arviokäynnin jälkeen tarkan tarjouksen sähköpostiisi.
 • Tarjoamme selkeän ja kiinteän kokonaishinnan, joka sisältää kaiken alusta loppuun.

3. Hyväksy Tarjous:

 • Mikäli tarjous vastaa odotuksiasi, hyväksytte tarjouksen.

4. Pinnoitustyön Suunnittelu:

 • Valmistaudumme pinnoitustyöhön, ja sovimme kanssasi tarkemmin työn aloituspäivästä.

6. Suojaustoimenpiteet:

 • Ennen pesun ja pinnoituksen aloittamista toteutamme tarvittavat suojaustoimenpiteet, jotta ympäristö säilyy puhtaana.

7. Tiilikaton pinnoituksen Aloitus:

 • Työntekijämme saapuvat sovittuna päivänä kohteeseen tarvikkeiden kanssa.
 • Aloittamme pinnoitustyön ammattitaidolla ja huolellisesti.

8. Tiilikaton pohjatyöt:

 • Vaihdetaan mahdolliset rikkoutuneet tiilet uusiin.
 • Suoritamme tiilikaton perusteellisen pesun korkeapaine-polttomoottoripainepesurilla.
 • Poistamme tehokkaasti lian ja kasvustot, jotta pinnoite tarttuu parhaalla mahdollisella tavalla.

9. Pinnoitusprosessi:

 • Levitämme kasvustontorjunta-aineen, ennen pinnoitusta.
 • Rajaamme reunat pensselillä, jotta pinnoite menee varmasti kaikkialle.
 • Tiilikaton pinnoitus tapahtuu kahdessa vaiheessa käyttäen korkeapaine maaliruiskua. Ensimmäinen kerros veteen ohennettua pinnoitetta imeytyy tiileen, kun taas toinen kerros paksumpaa pinnoitetta tarjoaa erinomaisen suojan ja siistin ulkonäön.

10. Viimeistely ja Lopputarkastus:

 • Poistamme mahdolliset suojausmateriaalit ja siivoamme työalueen huolellisesti, mahdolliset jätteet kuljetetaan meidän toimesta pois.
 • Tarkastamme yhdessä kanssasi lopputuloksen varmistaaksemme, että olet tyytyväinen.
 • Lähetämme laskun, kun työ on valmis, sekä tarkastettu yhdessä teidän kanssanne.

Pyydä maksuton tarjous tiilikaton pinnoituksesta

Vastaamme teille muutaman arkipäivän sisällä.

Arttu Bergbom

Toimitusjohtaja, myynti, 

040 416 4097

Leif Bergbom

Työnjohtaja, maalari

044 209 0535

Puh:

040 416 4097

Sähköposti.

haijaantasoite@gmail.com

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Miksi valita meidät tekemään tiilikaton pinnoitus?

Tyytyväiset tekijät = tyytyväiset asiakkaat.

Työntekijöiden tyytyväisyys ja kilpailukykyinen palkka, näkyy myös heidän asenteessaan että tekemässään työssä. Kaikki työntekijämme on ammattilaisia ja vakuutettu asianmukaisesti.

Käyttämämme tuotteet ovat huippulaadukkaita.

Suosimme aina kotimaista. Käytämme pääosin Tikkurilan, Teknosin ja Weberin tuotteita maalaus, tasoite ja rappaustöissä.

Pienen perheyrityksemme etu.

Jokainen asiakas on meille tärkeä. Panostamme asiakastyytyväisyyteen ja seuraamme sitä joka päivä.

Korjauskierros kuuluu aina hintaan. 

Korjauskierros kuuluu aina hintaa, tarpeen niin vaatiessa. Poistumme työmaalta vasta, kun asiakas, että työntekijämme ovat tyytyväisiä työn jälkeen.

Loppukatselmus yhdessä asiakkaan kanssa.

Työ luovutetaan kun tilaaja ja urakoitsija ovat yhdessä hyväksyneet työn suorituksen.

Annamme työllemme kahden vuoden takuun.

Annamme työllemme takuun ja asentamillemme tuotteille tehdas antaa oman takuunsa.

Usein kysytyt kysymykset.

Miksi toteuttaa tiilikaton pinnoitus?

Suojaa sääolosuhteilta: Tiilikaton pinnoitus muodostaa suojaavan kerroksen, joka auttaa pitämään pois sateen, lumikuorman, ja auringon haitalliset säteet. Tämä vähentää tiilen rapautumista ja estää veden tunkeutumista tiiliin.

Sammalien ja levien esto: Tiilikattojen kosteat olosuhteet voivat houkutella sammalia ja levää, mikä heikentää katon kuntoa. Pinnoitus sisältää usein aineita, jotka estävät näiden kasvustojen muodostumisen, ennen pinnoitusta katolle levitetään myös sammaleentorjunta-aine.

Värin ja ulkonäön säilyttäminen: Pinnoitus auttaa säilyttämään tiilikaton alkuperäisen värin ja ulkonäön. Se estää myös värin haalistumista auringonvalon vaikutuksesta.

Kokonaiskestävyyden parantaminen: Tiilikaton pinnoitus parantaa katon kokonaiskestävyyttä, mikä tarkoittaa vähemmän huoltotarvetta, pidentäen katon käyttöikää jopa 20 vuodella.

Kuinka usein tiilikaton pinnoitus kannattaa tehdä

Suositeltava aikaväli on noin 10-15 vuotta, mutta se voi vaihdella katon iän, sääolosuhteiden ja ympäristötekijöiden mukaan

Miten Pinnoitus Suoritetaan?

Pinnoitusprosessi sisältää pesun, sammaleenestoaineen, korjausten tekemisen tarvittaessa ja pinnoitteen levityksen tasaisesti katon pinnalle.

Kuinka kauan tiilikaton pesu ja pinnoitus kestää?

Tiilikaton pesu ja pinnoitus saadaan useimmiten valmiiksi jo muutamassa päivässä. Tähän kuitenkin vaikuttavat mm. Katon koko ja kunto. 

Kuinka paljon tiilikaton pinnoitus maksaa?

Keskimäärin tiilikaton pinnoitus maksaa 4 500€, työnosuus on kotitalousvähennyskelpoista. Erittelemme laskuun aina materiaalien ja työnosuuden, niin vähennys on helppo hakea remontin jälkeen.

Kuinka huomioitte ympäristöystävällisyyden?

 1. Käytämme ympäristöystävällisiä maaleja ja materiaaleja: Vesiohenteisten maalien ominaisuudet ovat nykyään yhtä hyvät verrattuna liuoteohenteisiin maaleihin, mutta vaikutukset terveydelle ja ympäristölle ovat luonnollisesti merkittävästi paremmat. Lisäksi käytämme laadukkaita työvälineitä, laadukkaat työvälineet ovat yleensä kestävämpiä ja pitkäikäisempiä kuin huonolaatuiset vastineet. Tämä vähentää tarvetta vaihtaa työkaluja usein ja vähentää jätettä.

 2. Kierrätys ja Jätehuolto: Huolehdimme, että työssä syntyvät jätteet, kuten maalipurkit, suojat ja muut materiaalit, kierrätetään asianmukaisesti.

 3. Kestävät Käytännöt: Vähennämme tarpeetonta jätettä ja resurssien käyttöä. Esimerkiksi laskemme tarkkaan materiaalimäärät ylikäytön estämiseksi, ja kuljemme työmatkat samalla työautolla, aina mahdollisuuksien mukaan.

 4. Paikalliset Materiaalit: Käytämme paikallisia maalikauppoja aina kun mahdollista.

Kuvia tekemistämme tiilikaton pinnoituksista

Näiden kuvien asiakkaan tiilikatolle oli kertynyt likaa ja sammalta ja joitakin tiiliä oli hajonnut. Vaihdoimme rikkinäiset tiilet, korkeapaine pesimme katon, levitimme sammaleentorjunta-aineen, sekä pinnoitimme katon uuden ja kauniin punaiseksi.

Punaisen tiilikaton pinnoitus.

Kuvan asiakkaan tiilikaton pinnoite oli todella haalistunut ja myös sammalta oli alkanut kertymään, tiilet olivat alttiita pakkasrapeutumiselle.

Asiakkaalle tehtiin tiilikaton korkeapainepesu sekä pinnoitus. Talon ilme muuttui myös samalla kuin uudeksi.

Mustan tiilikaton pinnoitus

Kuvan asiakkaan mustalla tiilikatolla oli alkanut ilmestymään sammalta sekä pinnoitus oli alkanut haalistumaan, ajankohtaista oli siis tiilikaton pesu ja pinnoitus. Kohde korkeapainepestiin ja pinnoitettiin mustalla värillä.

Asiakas oli tyytyväinen työhön ja tilasi meiltä myös samalla talon ulkomaalauksen.