Seinän tasoitus - Ammattilaisen vinkit seinän tasoittamiseen

17.10.2023

Seinän tasoitus

Oletko juuri aloittamassa kodin remonttia tai kenties haluat vain päivittää olohuoneesi ilmettä? Jos näin on, seinän tasoitus voi olla yksi niistä askareista, jotka tekevät suuren eron huoneesi ulkonäössä. Tasoittaminen on välttämätön vaihe ennen maalaamista, tapetointia tai laattojen asentamista. Seinän tasoitus vaatii huolellisuutta ja oikeita työkaluja. Tässä blogissa käymme läpi, miten tasoitat seinän onnistuneesti.

Miksi seinän tasoitus on tärkeää?

Seinän tasoitus on tärkeä askel kodin korjaus- tai remonttiprojektissa monesta syystä. Ensinnäkin se parantaa huoneen ulkonäköä merkittävästi. Tasainen seinä näyttää siistiltä ja viimeistellyltä, kun taas epätasainen seinä voi tehdä koko huoneesta epäsiistin ja huolimattoman vaikutelman.

Toiseksi tasoittaminen auttaa tulevia viimeistelytöitä, kuten maalaamista tai tapetointia, sujumaan helpommin. Huonosti tehty seinän tasoitus pohjiin ei taatusti näytä hyvältä edes maalattuna. siksi seinän tasoitus on järkevä vaihtoehto.

Tarvikkeet ja materiaalit

Ennen kuin aloitat seinän tasoituksen, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit valmiina:

 1. Saumanauha: Saumat on välttämätöntä nauhoittaa saumanauhalla sekä saumatasoitteella, tämä estää saumojen halkeamisen tulevaisuudessa.

 2. Tasoituslaasti: Tasoituslaasti on perusmateriaali seinän tasoittamiseen. Se on saatavilla eri koostumuksissa ja tarkoituksiin, joten valitse laasti, joka sopii tarpeisiisi. On olemassa valmistasoitteita, tai sitten veteen sekoitettavia laasteja.

 3. Tasoitelasta: Tasoitelasta on työkalu, jolla levität tasoitelaastin seinälle. Valitse riittävän leveä ja laadukas lasta parhaiden tulosten saavuttamiseksi, suosittelemme työssä leveää tasoiteliippaa sekä lastaa yhtäaikaisesti, mutta se voi olla aloittelevalle hieman vaikeampi hallita kuin kaksi lastaa.

 4. Valaisin: Käytä laadukasta ja tehokasta valoa aina tasoitettavalla seinällä, niin erotat epätasaisuudet paremmin.

 5. Hiomapaperi ja hiomapala: Hiomapaperilla ja hiomapalalla voit hioa seinän pinnan sileäksi ennen maalaamista tai tapetointia.

 6. Teippiä sekä suojaa: Suojaa lattiat, ikkunat sekä tarvittavat muut pinnat suojamuovilla.

 7. Hengityssuoja ja suojalasit: Hengityssuoja ja -lasit ovat tärkeitä turvallisuustekijöitä, kun työskentelet tasoitelaastin ja hiekkapaperin kanssa.

Tasoittamisprosessi vaihe vaiheelta

 1. Valmistelu: Ennen tasoittamista, peitä lattia ja muut pinnat, joita et halua vahingoittaa, maalarinteipillä sekä suojilla ja pue itsellesi asianmukaiset varusteet työhön.

 2. Tarkasta seinä: Tarkasta seinä huolellisesti ja poista irtolika, pöly ja irtonainen maali tai tapetti.

 3. Valmista tasoitelaasti: Sekoita tasoitelaasti ohjeiden mukaisesti. Käytä tarpeeksi vettä saadaksesi tasaisen ja helposti levittyvän koostumuksen

 4. Saumojen nauhoitus: Uusilla kipsilevypinnoilla nauhoita saumat, levitä saumalaastia saumojen kohdille, leikkaa nauha oikean pituiseksi, asenna nauha saumaan, saumatasoitteen päälle ja levitä vielä pieni kerros saumalaastia nauhan päälle, varmistaaksesi tartunnan.

 5. Levitä pohjatasoituslaasti: Käytä tasoitelastaa levittääksesi tasoitelaastin seinälle. Pyri tekemään kerros, joka on tarpeeksi ohut peittämään epätasaisuudet, mutta riittävän paksu saadaksesi aikaan tasaisen pinnan. Kuivumisaika ohjeen mukaisesti ennen hiontaa, sekä pintatasoitusta.

 6. Välihionta: Hio pohjatasoituksesta epätasaiset kohdat sileäksi kertaalleen, niin että siihen saa tasoitettua pinnat siististi.

 7. Levitä Pintatasoituslaasti: Toista kohta 5, käyttäen pintatasoitetta. (pintatasoite on hieman hienompaa kuin taas pohjatasoite enemmän karkeampaa sekä täyttävämpää) 

 8. Anna kuivua: Anna tasoitelaastin kuivua ohjeiden mukaisesti. Tämä vaihe vaatii kärsivällisyyttä, koska kuivumisaika vaihtelee laastityypin mukaan.

 9. Hio seinä: Kun tasoitelaasti on kuiva, hio seinä hiekkapaperilla (120-150), kunnes saat tasaisen pinnan. Varmista, että poistat kaikki epätasaisuudet ja tasoitteen ylimäärät, älä kuitenkaan ''puhki'' hio seiniä.

 10. Valmista: Nyt seinä on valmis maalattavaksi, voit jatkaa muita viimeistelytöitä suunnitellusti, pohjamaalauksen jälkeen suosittelemme katsomaan seinät vielä sivuvalolla, niin pienetkin kolot tulevat esiin, jotka kannattaa tasoittaa ja hioa ennen pintamaalausta.

Seinän tasoitus on askare, joka vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta se on vaivan arvoinen. Tasainen seinä luo perustan kauniille ja kestävälle lopputulokselle, oli kyseessä sitten maalaus, tapetointi tai laatoitus. Muista aina noudattaa turvallisuusohjeita ja käyttää suojavarusteita työskennellessäsi tasoituslaastin ja hiekkapaperin kanssa. Hyvää tasoittamista ja onnea kodin remonttiprojektiisi!
Haluaisitko tarjouksen tasoituksesta alan ammattilaisesta? 

Kun harkitset seinien tasoituksen ja maalaustyön tekemistä kotiisi tai liiketilaasi, saatat miettiä, kannattaako työn tehdä itse vai tilata ammattilaisilta. Vaikka omatoiminen remontointi voi olla houkutteleva ajatus, on tärkeää harkita kaikkia etuja, joita ammattilaisen käyttö voi tarjota. 

Mitä hyödyt jos tilaat työn meiltä:

1. Laadukas lopputulos: Ammattilaisemme ovat erikoistuneet tasoitus ja maalaustöihin, ja heillä on vuosien kokemus ja taito luoda täydellinen lopputulos. Käytämme ammattityökaluja ja materiaaleja varmistaaksemme, että pinnat ovat tasaisia ja maalaus on virheetöntä.

2. Aikasäästö: tasoittaminen ja maalaaminen voivat olla aikaa vieviä tehtäviä, erityisesti suurissa tiloissa. Ammattilaisemme työskentelevät tehokkaasti ja saavat projektit valmiiksi nopeasti.

3. Vähemmän stressiä: Kun tilaat työn meiltä, voit luottaa siihen, että työ tehdään oikein ja että voit välttyä mahdollisilta virheiltä tai ongelmilta. Se vähentää stressiä ja huolta projektin aikana.

4. Ammattitaito: Meillä on syvällinen ymmärrys erilaisista pinnoista, maaleista ja tasoitteista. Voimme tarjota asiantuntevaa neuvontaa ja valita parhaat materiaalit ja menetelmät kuhunkin projektiin.

5. Turvallisuus: Seinien tasoittaminen ja maalaaminen voi olla fyysisesti vaativaa työtä. Ammattilaiset tietävät, kuinka työskennellä turvallisesti ja välttää tapaturmia.

6. Lopputuloksen takuu: Suoritamme aina ilmaisen korjauskierroksen, jos ilmenee ongelmia jälkeenpäin, tulemme takaisin korjaamaan ne. Nämä ovat toki harvassa, mutta myös me olemme ihmisiä, ja meillekkin sattuu virheitä. Eriasia on meidän mielestä, kuinka asiat korjataan jälkeenpäin.

Esimerkki tästä seinän tasoitus projektissa: Kohde on lopputarkastettu ja hyväksytty yhdessä meidän kanssa, asiakas havaitsee vielä tarkastuksen jälkeen pienen kolhun esimerkiksi seinässä, niin tulemme sen vielä jälkikäteen paikkaamaan. (tietysti veloituksetta jos virhe on meidän tekemä).

7. Räätälöity palvelu: Ammattilaisemme voivat tarjota räätälöityä palvelua ja suunnitella projektin tarpeidesi mukaan. He voivat myös auttaa sinua valitsemaan värit ja viimeistelyt, jotka sopivat parhaiten tilaasi.

Meiltä on mahdollista tilata erilaisia paketteja, mikä haluatte tehdä osan itse: Suosittu paketti on, että tarjouksemme sisältää tasoitus ja pohjamaalaustyöt, niin että asiakkaalle jää vain pintamaalaus, asiakkaan näin halutessa. Toki meiltä saa myös kattavan avaimet käteen paketin.

Kaiken kaikkiaan ammattilaisen palkkaaminen seinien tasoitukseen ja maalaustyöhön säästää sinulle aikaa, vaivaa ja mahdollisia korjauksia tulevaisuudessa. Ennen kuin aloitat seuraavan remonttiprojektisi, harkitse ammattilaisen käyttämistä ja pyydä tarjous saadaksesi käsityksen kustannuksista. Se voi osoittautua erinomaiseksi investoinniksi kodin tai liiketilan ulkoasun ja kestävyyden parantamiseen.

Häijään Tasoite- ja Maalaustyö Oy artikkeli seinän tasoituksesta 17.10.2023. 

Pyydä maksuton tarjous

Vastaamme 24 tunnin sisällä.

Arttu Bergbom

Toimitusjohtaja, myynti, 

040 416 4097

Leif Bergbom

Työnjohtaja, maalari

044 209 0535

Puh:

040 416 4097

Sähköposti.

haijaantasoite@gmail.com

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Tyytyväiset tekijät = tyytyväiset asiakkaat.

Työntekijöiden tyytyväisyys ja kilpailukykyinen palkka, näkyy myös heidän asenteessaan että tekemässään työssä. Kaikki työntekijämme on vakuutettu asianmukaisesti.

Käyttämämme tuotteet ovat huippulaadukkaita.

Suosimme aina kotimaista. Käytämme pääosin Tikkurilan, Teknosin ja Weberin tuotteita maalaus-, tasoite- ja rappaustöissä.

Pienen perheyrityksemme etu.

Jokainen asiakas on meille tärkeä. Panostamme asiakastyytyväisyyteen ja seuraamme sitä joka päivä.

Korjauskierros kuuluu aina hintaan. 

Korjauskierros kuuluu aina hintaa, tarpeen niin vaatiessa. Poistumme työmaalta vasta, kun asiakas että työntekijämme ovat tyytyväisiä työn jälkeen.

Loppukatselmus yhdessä asiakkaan kanssa.

Työ luovutetaan kun tilaaja ja urakoitsija ovat yhdessä hyväksyneet työn suorituksen.

Annamme työllemme kahden vuoden takuun.

Annamme työllemme takuun ja asentamillemme tuotteille tehdas antaa oman takuunsa.

 1. Käytämme ympäristöystävällisiä maaleja ja materiaaleja: Vesiohenteisten maalien ominaisuudet ovat nykyään yhtä hyvät verrattuna liuoteohenteisiin maaleihin, mutta vaikutukset terveydelle ja ympäristölle ovat luonnollisesti merkittävästi paremmat. Lisäksi käytämme laadukkaita työvälineitä, laadukkaat työvälineet ovat yleensä kestävämpiä ja pitkäikäisempiä kuin huonolaatuiset vastineet. Tämä vähentää tarvetta vaihtaa työkaluja usein ja vähentää jätettä.

 2. Kierrätys ja Jätehuolto: Huolehdimme, että tasoitus, rappaus ja maalausprojekteissa syntyvät jätteet, kuten maalipurkit, suojat ja muut materiaalit, kierrätetään asianmukaisesti.

 3. Energiatehokkuus: Tasoitus ja maalaustöissä valaistus on tärkeää työn laadun varmistamiseksi. Energiatehokkaat LED-valomme ovat hyvä vaihtoehto perinteisille loisteputkivaloille, sillä ne kuluttavat vähemmän energiaa ja kestävät pidempään.

 4. Kestävät Käytännöt: Vähennämme tarpeetonta jätettä ja resurssien käyttöä. Esimerkiksi laskemme tarkkaan materiaalimäärät ylikäytön estämiseksi, ja kuljemme työmatkat samalla työautolla, aina mahdollisuuksien mukaan.

 5. Paikalliset Materiaalit: Käytämme paikallisia maalikauppoja aina kun mahdollista.

Asiakaspalaute Sastamalasta.

Omakotitalon tasoite- ja maalaustyöt.

''Meidän seinät ja katto ovat nyt valmiina ja lopputulos on aivan mahtava, kiitos rautaisten ammattilaisten nyt on hymy korvissa, seinien sävyt näyttää hyvältä ja jälki on viimesen päälle upeaa. Voimme lämpimästi suositella @haijaantasoite porukan loistavaa työtä, ammattitaitoa ja upeaa porukkaa.''

Toteutamme tasoitus ja maalaustyöt Pirkanmaalla avaimet käteen periaatteella.