Ylitasoitus ja maalaustyöt, kuinka työ etenee ja mitä se maksaa?

08.10.2023

Seinien sekä kattojen ylitasoitus ja  maalaus ovat tärkeä osan talon rakentamista tai remonttia

Ylitasoitus ja maalaustöitä tehdään usein kodin tai rakennuksen remontoinnin yhteydessä. Näitä töitä tehdään sekä sisätiloissa että ulkona, ja ne ovat tärkeitä osia rakennuksen viimeistelyssä ja ulkonäön parantamisessa. Tasoite- ja maalaustyöt kohentavat huomattavasti tilan ilmettä ja luo raikkaan sekä viihtyisän ympäristön.

Nauhoitus tai verkotus ovat ensimmäinen vaihe ennen ylitasoittamista. Taas tasoitteen avulla tasoitetaan seinien tai kattojen epätasaisuudet ja korjataan mahdolliset halkeamat tai reiät. Tasoitetyöt voivat olla tarpeen esimerkiksi vanhojen rakennusten remontoinnissa tai uusien rakennusten viimeistelyssä. Ylitasoitetyön tarkoituksena on saada pinta tasaiseksi ja valmiiksi maalattavaksi. Laadukkaat pohjat ovat tärkeä asia ennen maalattuja pintoja.

Katon ja seinän ylitasoitus voidaan tehdä erilaisilla tasoitteilla, kuten kipsi- tai sementtipohjaisilla tasoitteilla. Valinta riippuu työn vaatimuksista ja käyttökohteesta. Kipsipohjainen tasoite on yleisimmin käytetty vaihtoehto sisätiloissa, kun taas sementtipohjainen tasoite soveltuu paremmin ulkotiloihin.

Ennen tasoituksen aloittamista on tärkeää valmistella pinta huolellisesti. Pinta on puhdistettava ja tarvittaessa poistettava vanhat maalit tai tapetit, uudiskohteissa päästään suoraan nauhoittamaan saumat sekä tasoittamaan, kiviharkot pitää aina verkottaa.

Ylitasoitus vaatii myös oikeanlaiset työkalut, kuten tasoiteruiskun, kompuran ja katto- ja seinäsokat sekä lastat. Tasoitetyön tekeminen vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa, jotta lopputulos on tasainen ja virheetön.

Kun ruiskutasoitus on valmis, voidaan siirtyä maalaustyöhön. Maalaus antaa viimeisen silauksen tilan ilmeelle ja muuttaa huomattavasti sen ulkonäköä. Maalaus voidaan tehdä eri väreillä ja pintatekstuureilla, jolloin voidaan luoda erilaisia tunnelmia ja visuaalisia efektejä.

Maalaamisessa on tärkeää valita oikea maali ja työvälineet. Valinta riippuu käyttökohteesta ja halutusta lopputuloksesta. Esimerkiksi sisätiloissa käytämme laadukkaita vesiohenteisia maaleja. Työvälineiksi tarvitaan muun muassa pensseliä, telaa tai ruiskua.
Ennen ylitasoitus ja maalaustyön aloittamista on tärkeää suojata ympäröivät pinnat esimerkiksi maalarinteipillä tai suojamuovilla. Maalaustyö vaatii myös huolellista pohjatyötä, kuten pintojen hiontaa, akryylien vetoja ja kittausta. Maalausprosessi koostuu usein useasta kerroksesta, eli pohjamaalista ja pintamaalista, jolloin väri ja peittävyys saadaan tasaiseksi. Tehosteväriseinät saatetaan usein maalata vielä pohjan jälkeen 2 kertaan.

Ylitasoitus- ja maalaustöiden tekeminen voi olla haastavaa ja aikaa vievää, etenkin suuremmissa projekteissa. Siksi monet ihmiset valitsevatkin ammattilaisen tekemään nämä työt. Ammattilainen osaa valita oikeat materiaalit ja työvälineet sekä tehdä työn nopeasti ja laadukkaasti.

Ylitasoite- ja maalaustöiden hinta vaihtelee projektin laajuuden ja vaativuuden mukaan. Suuremmat projektit vaativa enemmän materiaaleja sekä pidemmän työajan, mikä nostaa hintaa. Olen kuitenkin listannut hintaesimerkkejä tämän sivun alas. On kuitenkin tärkeää muistaa, että hyvin tehty ylitasoitus ja maalaustyö parantaa rakennuksen arvoa ja kestävyyttä, sekä sisäpintojen ulkonäköä, niitä pintoja tulee kuitenkin katseltua eniten talossa asuessa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tasoite- ja maalaustyöt ovat tärkeä osa rakennuksen viimeistelyssä. Ne luovat kodin viimeistellyn ja kauniin pinnan, jota silmä kestää katsella pidempäänkin ja saavat yleisilmeen näyttäämään upealta. 

Ylitasoitus ja maalaustyöt vaativat huolellista valmistelua, oikeanlaisia materiaaleja ja työvälineitä sekä ammattitaitoa. Hyvin tehty tasoite- ja maalaustyö parantaa tilan ilmettä ja kestävyyttä. 


Varaa maalausalan ammattilaiselta kauniit pinnat kotiisi.

Ylitasoitus hinta - Mitä se maksaa?

Ylitasoitus- ja maalaus hintaesimerkkejä

Ylitasoitus hinta, mitä ylitasoitus ja maalaus maksaa?

150m2  omakotitalo, uudiskohde. Kipsilevyseinien ylitasoitus ja maalaus, ei listattomia ikkunoita / ovia - Hinta noin 8 800€ sisältäen arvonlisäveron, materiaalit, työvälineet ja matkakulut.

150m2 omakotitalo, sama kuin yllä, mutta ikkunat toteutetaan listattomina (talossa tässä arviossa 9 listatonta ikkunaa) - Hinta noin 10 700€ sisältäen arvonlisäveron, materiaalit, työvälineet ja matkakulut.

150m2 uudiskivitalon, harkkoseinien verkotus, ylitasoitus ja maalaus - Hinta noin 13 000€ sisältäen arvonlisäveron, materiaalit, työvälineet ja matkakulut.

Tasoitus ja maalaustyön hinta riippuu kuitenkin aina monista tekijöistä ja tarkan hinnan saat, kun ammattilaisemme käy paikanpäällä katsomassa kohteen ja tekemässä tarjouksen.

Haluaisin tehdä itse pintamaalauksen, mutta pohjatyöt voisin ottaa ammattilaiselta. Onnistuuko tämä?

Kyllä. Tarjoamme juuri teille sopivan paketin ja samaan tarjoukseen voimme tehdä vielä useita eri tarjouksia, mm. Avaimet käteen periaatteella, ylitasoitus, akryylit, kittaukset ja pohjamaalaukset, niin että teille jää vain pintamaalaus tai vaikka vain tasoitetyöt.

Kuinka saan tarjouksen omakotitaloni ylitasoitus ja maalaustöistä?

Voit ottaa meihin yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella tai yhteydenotto sivulta. Meiltä saat maksuttoman arviokäynnin, tulemme paikanpäälle katsomaan kohteen tarkemmin. Tapaamisen jälkeen saatte työstä tarjouksen sähköpostiinne.

Pyydä maksuton tarjous

Vastaamme teille viimeistään muutaman arkipäivän sisällä

Arttu Bergbom

Toimitusjohtaja, maalari

040 416 4097

Leif Bergbom

Työnjohtaja, maalari

044 209 0535

Puh:

040 416 4097

Sähköposti.

haijaantasoite@gmail.com

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: